Se fierbe fasolea din timp cu legumele care i se cuvin (morcovi, telina, ceapa, usturoi, dafin) Se strecoara si se foloseste fie pe loc fie se ingheata in pungi pentru preparate viitoare.
Se taie ceapa rosie pestisor, se sareaza, se condimenteaza cu seminte de coriandru proaspat pisat si se toarna deasupra otetul balsamic. Se lasa o jumatate de ora sa-si lase zeama si sa se aromatizeze.
Sunca afumata sau baconul se taie fideluta si se prajeste pana devine crocanta. Se scurge untura lasata si se astern bucatile de bacon pe servete de bucatarie pana se racesc si-si lasa grasimea.
Se taie cuburi castravetii si gogosarii acri.
Se amesteca fasolea strecurata si inca fierbinte cu sarea, uleiul si otetul din vin rosu. Cand se raceste se adauga acriturile, ceapa balsamica si se amesteca. Se adauga deasupra bucatile de bacon crocant si ouale taiate in jumatati. Se pipereaza si se presara ceapa verde taiata marunt.
Este buna salata imediat ce este pregatita dar mult mai buna a doua zi, dupa o nopate petrecuta in frigider:))
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.