Salata de bouef

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Salata de boeuf
  • 500 g carne de vita
  • 500 g cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 5 morcovi potriviti
  • o telina mica(radacina)
  • 200 g mazare congelata
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingurita de mustar
  • sucul de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala pe foc la fiert. Am inlaturat spuma care s-a format.
Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja.
Am curatat morcovul si telina ,le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu mazarea .
Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.
Cand toate au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.La fel am taiat si carnea , morcovul si telina.

Maioneza :pentru maioneza eu am folosit mixerul vertical. Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu sucul de lamaie . Am mixat pana am incorporat tot uleiul si sucul de lamaie,
.
Intr-un vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am condimentat cu sare si piper.
Am adaugat maioneza din care am oprit 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.
Am pus salata intr-o tava si am ornat-o cu restul de maioneza, cateva felii de castravete si gogosar.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort nemtesc

Tort nemtesc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj