Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Derulati si taiati in fasi de circa 1, 5 cm latime, cu o rola sau un cutit bine ascutit, apoi fasiile in 2- 3 parti, functie de lungimea dorita a saleurilor.
Bateti putin oul impreuna cu sarea, intr-un bol.
Ungeti cu ou aluatul si presarati, intai cu boiaua afumata cu ajutorul unei strecuratori de ceai, apoi cu semintele de floarea - soarelui / susan.
Transferati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15 - 20 min, la 190 grade sau pana ce aluatul este facut si saleurile frumos rumenite.
Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute