Rulouri cu Ficatei de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura
  • -2 cepe medii
  • -ulei
  • -500 g ficatei de pui
  • -1 lingura boia dulce / paprika
  • -1 lingurita vegeta de casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -chilli, dupa gust
  • -7 catei de usturoi, tocati marunt
  • -70 g unt
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • Aluat
  • -500 g faina
  • -50 g unt
  • -1 lingurita zahar tos
  • -1 varf de cutit sare
  • -260 ml lapte caldut
  • -1 ou
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 g) / 21- 25 g drojdie proaspata
  • Altele
  • -1 ou
  • -100 ml lapte
  • -susan / mac, pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Umplutura
Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana incepe sa se rumeneasca, apoi puneti-o la scurs intr-o strecuratoare pentru a indeparta surplusul de ulei. Curatati ficateii de pui, spalati-i bine si lasati-i la scurs.
Puneti-i intr-un vas termorezistent uns cu ulei, condimentati-i cu boia, vegeta de casa, sare, piper, chilli si amestecati. Adaugati ceapa calita si omogenizati.

Dati la cuptorul incins pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce ficateii sunt facuti si usor prajiti. Cu 5 min inainte de a fi gata, presarati cu usturoi tocat marunt si dati din nou la cuptor.

Scoateti vasul termorezistent din cuptor, zdrobiti foarte bine ficateii cu o furculita, adaugati untul, verdeata si amestecati cat este cald pana ce untul este topit si bine incorporat.
Lasati la racit.

Aluat
Pregatiti aluatul in masina de paine punand ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, sarea si zaharul dizolvat in laptele caldut, faina cernuta, oul si drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, atunci alifiati-o cu zahar si diluati-o cu ½ din cantitatea de lapte caldut.
Setati programul de aluat (framantat si dospit).

Daca nu aveti masina de paine, framantati aluatul cu mana: cerneti faina intr-un castron, adaugati untul topit si racorit, sarea si zaharul dizolvat in laptele caldut, oul, drojdia uscata si framantati pana abtineti un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zahar, diluati cu cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in circa 8 parti egale.

Intindeti fiecare biluta intr-o foaie dreptunghiulara, impartiti imaginar in 2 pe lungime, apoi crestati o jumatate din dreptunghi in 6- 7 fasiute, folosind un cutit bine ascutit sau un cater.

Puneti cate 2- 3 lingurite de umplutura la marginea necrestata a dreptunghiului, rulati incepand dinspre umplutura spre fasiute, apoi petreceti fasiutele peste ruloul intreg.

Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati circa 45 min la dospit, in loc cald, ferit de curenti.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu susan / mac. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 25 min, la 180 grade sau pana ce rulourile sunt facute si frumos rumenite.

Pot fi servite caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Se pastreaza pufoase, moi si bune mai multe zile.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj