Pogacelele mele cu jumari 2

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cca 60 buc ( 4 tavi)
  • Aluat
  • -700 g faina
  • -10 g drojdie uscata/30 g drojdie proaspata
  • -100 g untura de porc, la temperatura camerei/alta grasime ( unt sau margarina)
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -400 ml lapte, caldut
  • Umplutura de jumari
  • -200 g jumari, macinate
  • -sare
  • -piper negru, proaspat macinat, dupa gust
  • Pentru finisare
  • -untura, moale/alta grasime
  • -2 albusuri, batute usor cu furculita si amestecate cu sare, paprika ( boia)
  • -seminte de chimen
  • Folositi untura de porc, aluatul va fi mult mai fraged !

Mod de preparare

Aluat
Puneti intr-un vas mai mare care va lasa spatiu de miscare toate ingredientele enumerate pentru aluat.
Amestecati-le bine, apoi framantati un aluat ce se desprinde de vas si mana.
Dati-i forma de bila, acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit in loc cald, cca 30 min sau pana ce isi dubleaza volumul.

** Daca folositi drojdie proaspata, frecati-o cu zahar, dizolvati-o cu laptele caldut, apoi urmati pasii de mai sus.

** Aluatul poate fi pregatit si la masina de facut paine.

Umplutura de jumari
Macinati jumarile prin masina de tocat carne, condimentati-le cu sare si piper, dupa gust, apoi impartiti amestecul in doua.

Scoateti aluatul dospit pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in 2 parti egale.
Luati o parte si intindeti-o intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cat mai subtire ( de cativa mm), pe blatul usor infainat.
Ungeti uniform intreaga suprafata cu ½ din amestecul cu jumari.
Impaturati foaia unsa, intai in 3 pe lungime, ungeti aluatul cu putina untura, apoi impaturati din nou in 3, pe latime.
Impaturati totul in doua.
Impartiti in doua pachetul obtinut.
Procedati identic si cu cealalta jumatate de aluat.
Lasati la odihna cele 4 noi pachete de aluat obtinute, pe planul de lucru.
Luati un pachet si intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de cca 1 cm.
Ungeti cu o pensula suprafata foii cu albus usor batut impreuna cu sare si paprika/boia.
Taiati aluatul in patrate cu latura de 3-4 cm, cu ajutorul unui pinten sau cu un cutit.
Presarati cu chimen.
Transferati pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta de 1-2 cm una de alta.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, crescut frumos si rumenit.
Scoateti pogacelele pe un gratar.
Procedati identic si cu restul aluatului.

Puteti servi pogacelele cu jumari caldute, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.

Pot fi pastrate fara probleme 3-4 zile, daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar NU la frigider. Incalzite 2 minute in cuptorul cu microunde sunt ca si proaspat scoase din cuptor.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni

N-am introducere, ca nu am si gata.....

Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj