Placinta in foi subtiri de casa

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 250 gr faina
  • 120 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 3 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta rom (optional)
  • 3 linguri gris
  • Decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foi, amestecam intr-un castron toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic. Lasam la odihnit 30 minute.

Intre timp, pregatim merele, adica le dam curatate de coaja prin razatoare si le punem pe foc cu zaharul pana scade zeama, apoi adaugam zaharul vanilat, esenta de rom si grisul. Aluatul pentru foi il impartim in 4-5 bucati, apoi intindem fiecare bucata subtire cu sucitoarea, dar se poate si cu ulei unse si apoi intinse cu mana. Le umplem cu merele racite, le rulam si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C, circa 30 minute. Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar pudra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.