Placinta cu Sfecla de Zahar

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sfecla de zahar 2kg
  • Miere de albine 200gr
  • Scortisoara
  • Ulei 50 ml
  • Faina tip 500 1,5 kg
  • Lapte 500ml
  • Oua 5
  • Margarina 100 gr
  • zahar 100 gr
  • Sare
  • drojdie cat o nuca

Mod de preparare

Pregatim un vas in care sa calim sfecla curatata si data prin razatoarea mare impreunab50 ml de ulei. Cand calirea este suficienta sfecla va avea culoarea maronie turnam mierea o mai lasam 5 min sa se integreze mierea, dam vasul deoparte aromam cu scortisoara si lasam la rece.

Aeram bine faina alba si o aducem la temperatura camerei. Pe marginea vasului in care avem faina presaram un praf de sare, facem gaura in mijloc unde stingem drojdia cu putina apa calda si o lingurita de zahar, amestec care va fi lasat 15 min la pre dospit.

In alt vas batem galbenusul de la trei oua iar albusul de la cele trei oua il frecam pana se face spuma cu zaharul pe care -l avem. Laptele incalzt la 40 de grade pentru a nu neutraliza drojdia, margarina topita la bainne -marine, le adaugam peste maia, framantam.

In timp ce framantam punem si albusul cu zahar. Cand mainile sant curate de aluat consideram aluatul gata si-l lasam la dospit 30 min. Pregatim cuptorul, la o temperatura de 180 grade fiindca avem un aluat dulce. Pregatim tavile in raport cu produsul pe care vrem sa-l obtinem.

Dupa o jumatate de ora apasam aluatul ca sa poata rasufla il asezam pe masa unde il proportionam dupa pofta. Dupa ce intindem o bucata de aluatin foaie punem sfecla calita pe foaie ca la cozonac rulam, batem capetele, asezam in tavi.

Le lasam la dospit iarasi dar le ungem cu ou si zahar, iar la introducerea in cuptor le mai ungem inca o data dupa care presuram mac.
Timpul de coacere intre 35 si 40 minute.
Aceasta reteta se poat realiza si de post urmand sa facem un aluat de paine in locul celui dulce. Este un produs de patiserie iesit din modul uzual dar care depaseste cu mult aceiasi reteta cu mar

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu prune si branza dulce

O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi.  Reteta video o gasesti mai sus. 

Desert prajitura cu prune si branza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj