Placinta cu Prosciutto si Gorgonzola

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat (1 placinta-4 portii)
  • 250 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 60 ml ulei extra virgin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 60 ml apa calda (max 40 c)
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 4 felii prosciutto
  • 4 cepe taiate pestisori
  • 20 g unt
  • 1 ardei rosu taiat cubulete mici
  • 50 g gorgonzola dulce
  • Piper
  • Pentru dressing (optional) :
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite miere
  • un praf de sare si piper
  • 1 1/2 lingurita mustar boabe
  • 2 linguri otet balsamic alb sau negru (otetul balsamic este mai dulce si are o aciditate mai mica)
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • Mixati ingredientele cu blenderul sau intr-un robot de bucatarie in afara de uleiul de masline Adaugati acesta treptat Se poate refrigera timp de 3 zile

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati cu un tel faina, sarea, oregano si cimbrul. Faceti o gaura la mijloc, adaugati un ou si cu o furculita bateti putin apoi puneti uleiul si apa. Formati intr-un aluat si transferati pe o suprafata.

Framantati apasand usor si incorporans toata faina timp de 1 minut. Nu adaugati faina extra. Formati intr-o bila si ungeti cu putin ulei de masline apoi intr-un bol acoperiti si lasati 1 ora. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6).

Intr-o tigaie caliti ceapa la foc mic in unt si putina sare pana cand prinde o culoare auriu deschis si sunt foarte moi aproximativ 20 minute. Este important sa caliti la foc mic, acestea trebuie sa aiba un gust dulce cand sunt gata.

Taiati prosciutto in bucatele si gorgonzola. Puneti aluatul pe o folie de aluminiu cu partea stralucitoare in sus si intindeti in forma de cerc cu diametru intre 32-35 cm. Lasand 5-6 cm pe margini liber intindeti ceapa, imprastiati ardei, bucatelele de prosciutto si gorgonzola, si putin piper.

Puneti umplutura bine si pe margini pentru a nu fi uscate. Aduceti marginile libere spre centru una peste alta apoi cu o pensula ungeti acestea cu ou batut deasupra. Coaceti la cuptor 30 de minute sau pana cand are o crusta aurie.

* Eu am facut portie dubla de fiecare data. Merita fiecare bucata.
Serviti la temperatura camerei cu salata, ridichi si dressing cu miere si mustar.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Parizer de casa

Am vrut sa ii schimb denumirea in "Aperitiv cu pui", dar ca sa nu-l incurc pe viitor cu alte preparate cu pui pentru mic...

Parizer de casa
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.