Placinta cu Foi si Umplutura de Iaurt cu Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 pachet de foi de placinta Bella (din Romania)
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta de apa
  • le turnati intr-un castron si le amestecati
  • 500 gr iaurt
  • 250 gr brinza feta sau telemea
  • 250 gr brinza stracchino (sau Jocca, Philadelphia )
  • 3 oua

Mod de preparare

Am uns tava diam. 23 cm / 9 inch, inaltime 7-8 cm cu putin ulei si am pus 2 foi de placinta.

Brinza feta o striviti cu mina sau cu o furculita / radeti peste iaurt, adaugati ouale si amestecati cu furculita

Prima foaie se indoaie pe diagonala ca un batic si se aseaza cu marginea indoita spre exteriorul tavii pe o jumatate de tava, ceallata jumatate de taca se va acoepri cu a doua foaie indoita tot pe diagonala aici video: http: //www.youtube.com/watch? v=s_Kqk6uPl0U ea are tava mai mare si deci pune mai multe foi.

Cu degetele ca si cum sti stropi rufele inainte sa le calcati (sau cu pensula sau chiar o sticla cu vaporizator cum e cea pentru insiropat blatul de tort) umeziti foaia cu amestec de apa si ulei

Peste foile umezite cu apa si ulei turnati cu lingura o parte din amestecul oua, iaurt si feta si asezati cu lingura ici si colo cealalta brinza ... daca vreti puteti sa mestecti si cealalta brinza in compozitie de la inceput, eu am pus-o separat si se simte mai bine, se vede si in poza o parte alba printre foi

Asezati un alt strat de foi la fel ca primul, umeziti cu apa si ulei, turnati amestecul si brinza si tot asa pina la ultimul strat de foi peste care turnati amestecul de brinza, iaurt si oua ramas in care amestecati putina apa cu ulei (fiind putina cantitate de apa si ulei, cescute mici ca cele de tuica) este perfect caci amestecul de brinza devine usor lichid.

Dupa ce ati turnat acest amestec lichid de umplutura cu apa si uleiul ramas miscati tava c sa se acopere cit mai bine posibil.

coaceti la 200 °c pina cind se rumeneste, lasati sa se raceasca si apoi taiati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Am făcut acest tort în urmă cu aproape o lună și era sortit musafirilor de ziua mea, dar cum mai aveam și altceva...

Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj