Pateuri cu branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • 100 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 80 gr branza de vaci
  • 100 gr branza feta (sau telemea de oaie)
  • 1 ou
  • 3 linguri de parmezan ras (facultativ)
  • sare
  • mac, susan (facultativ)

Mod de preparare

Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins.

Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Din aceasta compozitie ies, circa 14-15 bucati, de marime potrivita.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv. Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale.

Se pot face si cu branza dulce ,umplutura o preparam doar din branza de vaci ,adaugam zahar dupa gust,coaja de lamaie(facultativ),stafide(facultativ), cand sunt calde le pudram.

Aluatul folosit la prepararea acestor pateuri,nu devine foietaj, este un aluat fraged, se poate folosi si la prepararea rulourilor, trigoane, placintei cu diverse umpluturi, carne, mere, nuci, etc. Pentru realizarea unei placinti, strudel, dublam cantitatile de faina, margarina si smantana.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.