Mini Tarte cu Loboda

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 foi de placinta (aluatul foietat)
  • 5-6 fire de ceapa verde cu tot cu coditele verzi (mai multe daca sant subtiri)
  • frunze de loboda circa 50
  • 5 fire de marar proaspat
  • 4-5 frunze de leustean, nu mai mult
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • telemea (facultativ)
  • ulei

Mod de preparare

Se spala si se curata de invelisul exterior ceapa verde, frunzele de loboda, mararul si leusteanul se spala. Loboda se ruleaza dupa care se taie fideluta, mararul si leusteanul se toaca. Ceapa de toaca si ea impreuna cu frunzele verzi.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se adauga ceapa tocatasi se dunstuie putin dupa care se adauga loboda fideluta, se dunstuie in continuare, se adauga sare si piper dupa gust, mararul si leusteanul tocate si se indeparteaza de la sursa de caldura. Daca este cazul se adauga ulei ceva mai mult.

Se aduna compozitia intr-o parte de tava, se aseaza tava putin inclinata sa se scurga uleiul din umplutura si dupa ce s-a scurs totul se adauga telemea rasa daca se foloseste, oul batut si se amesteca.

Foietajul se intinde putin, se taie patrate si se aseaza in formele de muffins. Aici eu am folosit tavi de mini muffins pentru ca am vrut sa am aperitive " finger food".

Se umplu cu compozitia de loboda, se ung cu ou batut sau lapte, se introduc in cuptorul incalzit din timp la temperatura mare (400 f-200 c).

Se coc pana devin aurii.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se presara telemea rasa deasupra si se servesc calde sau reci langa o halba de bere: wink:

Optional... loboda este prietena tare buna cu macrisul, deci daca vreti se poate adauga si frunzele placut acrisoare ale macrisului...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paella cu fructe de mare si iepure

Sa nu te sperie multitudinea de ingrediente: paella este acel preparat pe care-l poti pregati chiar cu ceea ce ti-a mai ramas...

Paella cu fructe de mare si iepure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj