Invartita moldoveneasca cu branza

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte cald
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri zahar (dupa gust)
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua+ 3 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat, se pun in masina de paine mai intai laptele si ouale batute, apoi faina, sare, drojdie; se alege programul de framantare, iar dupa ce s-a terminat programul, se rastoarna aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa la crescut.
Intr-un castron se amesteca branza cu sare, zahar, ouale batute, coaja de lamaie, apoi se lasa deoparte.
Aluatul dupa ce a crescut, se rupe bucati egale, se intind foi subtiri pe masa unsa cu putin ulei, se pun 2-3 linguri umplutura, se ruleaza, apoi se pune intr-un vas rotund uns cu ulei; vasul poate fi si o cratita cu pereti inalti pentru ca la cuptor va creste.
Urmatorul rulou facut, se pune in continuarea primului, iar dupa ce s-a acoperit suprafata, urmatoarele rulouri se pun deasupra.
Se unge placinta cu galbenusurile desfacute cu o lingura cu lapte si la cuptor va sta 45-50min la foc mic.
Dupa ce s-a racit putin, se trece cu un cutit de jur imprejur, apoi se rastoarna pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

Pentru "Pachetelul vesel" va propun si niste nuci-aperitiv cu branza pufoasa cu smantana si verdeata ca tare bune mai sunt.

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj