Foietaj cu Branza si Ardei Gras Rosu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj
  • -amestec de branza
  • -2- 3 linguri de smantana groasa
  • -cubulete de ardei gras rosu (1- 2 ardei, functie de marime)
  • -oregano (se poate folosi maghiran, busuioc, zaatar, etc)
  • -1 galbenus, usor batut

Mod de preparare

Dezghetati aluatul si taiati-l in doua, daca foaia este intr-o singura bucata. Omogenizati bine ingredientele pentru umplutura, adaugand atata smantana pana obtineti un amestec cremos. Inglobati cubuletele de ardei gras rosu.

Puneti umplutura de-a lungul laturii lungi si inveliti cu partea libera, sigiland bine capetele. Asezati rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenus si presarati oregano. Crestati aluatul pe partea superioara, de grosimea dorita, functie de cat de mari vreti sa aveti pateurile, cu varful unui cutit ascutit,

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Taiati imediat ce ati scos din cuptor pe crestaturile facute anterior.

Serviti cat sunt calde. Sunt la fel de bune si reci.
* eu am folosit: telemea de vaca, branza de vaci proaspata, branza de burduf

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paella cu fructe de mare si iepure

Sa nu te sperie multitudinea de ingrediente: paella este acel preparat pe care-l poti pregati chiar cu ceea ce ti-a mai ramas...

Paella cu fructe de mare si iepure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj