Cornuri cu Unt si Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 370 gr faina
  • 100 gr branza telemea
  • 230 ml lapte
  • o lingura zahar
  • 40 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 1 ou separat
  • 1 lingura drojdie
  • 1 praf sare
  • putin mac

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, drojdia uscata si apoi adaugam laptele caldut putin cate putin, apoi adaugam uleiul, albusul de ou si sare. Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand e gata acoperim bolul si-l lasam sa cresca aprox 30 min. Cand a crescut luam aluatul si il impartim in 12 bucati de forma unei mingi de tenis. Luam fiecare minge (aluat) o intindem si o ungem cu unt. Procedem la fel si cu celelalte mingiute. Apoi le punem una peste alta. Le mai lasam sa creasca 15 min apoi intindem intr-un singur aluat. Aluatul il taiem prima oara pe jumate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei. Punem branza pe fiecare triunghi si rulam. Cand sunt gata le punem in tava, le ungem cu ou si presaram mac deasupra. Dam la cuptor 25 min sau pana devine auriu deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere

Un sandwich pe care obisnuiam sa-l fac cu branza de capra inainte - asta pana cand am descoperit ca este mult mai gustos cu...

Sandwich cu crema de branza cu smantana Delaco, nuci si miere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj