Cornulete cu Magiun din Aluat Fraged

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 si 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 ou intreg
  • 2-3 galbenusuri (2 daca sant ouale mari si 3 daca sant mai mici)
  • coaja rasa de lamaie dupa gust (sau vanilie praf)
  • 6-7 linguri cu zahar (nu este dulce deloc si daca folositi un gem mai acrisor trebuie sa mariti cantitatea de zahar daca doriti)
  • 4 linguri pline cu untura de porc
  • 100 gr unt rece si dat pe razatoarea de mere
  • 4-6 linguri de smantana (se va pune la inceput doar 3 linguri si pe parcursul framantari se mai adauga tot cate o lingura pana obtinem un aluat moale, dar usor de intins)
  • magiun (sau oricare gem doriti cu conditia sa fie de casa nu din cel cumparat, ca se va lichefia la caldura cuptorului)

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un vas ceva mai mare, se adauga praful de copt si se amesteca bine. Untura si untul dat pe razatoarea de mere se adauga deasupra si cu palmele frecam sa incorporam in faina, grasimea. Trebuie sa obtinem un amestec faramicios asemanator firimiturilor de paine.

Adaugam apoi zaharul, coaja de lamaie (vanilia praf) oul intreg si galbenusurile precum si smantana (doar 3 linguri la inceput) si incepem sa framantam. Daca aluatul mai cere smantana mai adaugam tot cate o lingura si framantam pana obtinem un aluat moale, lipicios dar care se poate intinde usor cu sucitorul.

Se imparte in bucati (eu am facut doar 3 bile restul am pus la congelator pentru a-l folosi alta data) .

Fiecare bila o intindem in forma rotunda si o impartim, prin taiere, in 8 feliute.

Asezam cate o lingurita de magiun pe partea lata a feliutelor si rulam spre varf in asa fel incat sa inchidem in aluat magiunul.

Asezam in tava si introducem in cuptorul preancalzit la foc mediu. Coacem pana devin usor aurii (eu am uitat de ele si le-am cam ars putintel, deci aveti grija sa nu faceti ca mine) .

Le scoatem din tava, le aranjam pe platou si le pudram cu zahar praf amestecat cu vanilie.

Se servesc reci.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.