Coltunasi cu Branza Sarata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 60ml de ulei
  • 300 g de faina
  • 100 g gris
  • Pentru umplutura:
  • 250 g telemea
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri de zahar (dupa gust)
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se cerne faina si se amesteca cu grisul.

Ouale se bat cu uleiul, apoi se pun peste faina. Se framanta cateva minute, apoi se lasa la odihnit timp de 10-15 minute.

Pentru a face umplutura, se amesteca telemeaua cu galbenusul, zaharul si esenta de rom.

Aluatul se intinde apoi cu sucitorul pana cand ajunge la o grosime de 2 mm. Se taie patratele cu latura de 5 cm (eu am taiat cercuri). Se pune cate o lingurita de branza pe fiecare coltunas si se suprapun colturile opuse (in cazul meu, semicercurile) si se preseaza marginile pentru a nu se desface la fiert.

Se pun la fiert in apa ce clocoteste, se amesteca o data sa nu se prinda de fund, apoi se fierb timp de 20 de minute la foc mic. Dupa 20 de minute, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa inca 20 de minute in oala, cu capacul pus.

Se scurg intr-o sita.

Se servesc calzi, presarati cu zahar.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.