Chiftelute in Aluat, la Cuptor (2)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • -3 linguri ulei de masline
  • -125 ml lapte caldut
  • -125 ml apa calduta
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -500 g faina
  • -1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • Pentru chiftelute
  • -500 g carne tocata
  • amestec vita-porc
  • -3 linguri pesmet
  • -1 ou
  • -1 cartof
  • -1 ceapa mica
  • -2 catei de usturoi
  • -sare, piper
  • Altele
  • -cascaval, taiat cuburi
  • -unt si faina, pentru vasul termorezistent
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa
  • -seminte de in / susan / chimen / mac, etc

Mod de preparare

Pentru aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa (caldute) in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste faina cernuta, sarea dizolvata in apa calduta si framantati un aluat ca de paine.

Adaugati uleiul pe rand in timp ce framantati pana obtineti un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate de marime potrivita.

Pentru chiftelute
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper. Formati 16- 20 chiftelute inchizand in mijlocul lor cate un cubulet de cascaval.

Inveliti fiecare chifteluta intr-un patrat de aluat. Asezati-le una langa alta intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu faina, cu partea in care ati strans aluatul in jos..

Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti. Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu semintele preferate. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.