Chifle Integrale cu Migdale si Mac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 10 chifle mari:
  • 250 ml lapte cald (38-40°c)
  • 125 ml apa calda (38-40°c)
  • 2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingura miere
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 200 g faina de grau alba
  • 260 g faina de grau neagra
  • 100g faina de secara
  • 3 linguri mac
  • migdale felii
  • 1 ou ecologic

Mod de preparare

Intr-o cana mare puneti laptele, apa, drojdia si mierea. Amestecati bine si lasati sa stea 15 minute. Intr-un bol amestecati bine fainele, sarea si macul. Turnati amestecul cu drojdie, uleiul de masline si cu o furculita formati un aluat.

Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute presarand cate putina faina daca este necesar. Puneti ulei de masline intr-un bol mare, ungeti pe toate partile aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald 2 ore.

Impartiti aluatul in 10 parti egale si formatile in bile. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand 3-4 cm intre ele. Acoperiti si mai lasati 10 minute. Preincalziti cuptorul la 190°c (gaz 5). Ungeti chiflele cu ou batut si presarati felii de migdale deasupra.

Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca pe un gratar cel putin la temperatura camerei.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.