Chifle Integrale cu Migdale si Mac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 10 chifle mari:
  • 250 ml lapte cald (38-40°c)
  • 125 ml apa calda (38-40°c)
  • 2 1/4 lingurite drojdie activa granulata
  • 1 lingura miere
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • 2 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 200 g faina de grau alba
  • 260 g faina de grau neagra
  • 100g faina de secara
  • 3 linguri mac
  • migdale felii
  • 1 ou ecologic

Mod de preparare

Intr-o cana mare puneti laptele, apa, drojdia si mierea. Amestecati bine si lasati sa stea 15 minute. Intr-un bol amestecati bine fainele, sarea si macul. Turnati amestecul cu drojdie, uleiul de masline si cu o furculita formati un aluat.

Transferati pe o suprafata si framantati 10 minute presarand cate putina faina daca este necesar. Puneti ulei de masline intr-un bol mare, ungeti pe toate partile aluatul, acoperiti si lasati intr-un loc cald 2 ore.

Impartiti aluatul in 10 parti egale si formatile in bile. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand 3-4 cm intre ele. Acoperiti si mai lasati 10 minute. Preincalziti cuptorul la 190°c (gaz 5). Ungeti chiflele cu ou batut si presarati felii de migdale deasupra.

Coaceti 18-20 minute apoi lasati sa se raceasca pe un gratar cel putin la temperatura camerei.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...