Chifle Dulci cu Mere si Nuci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • cca 1 kg faina alba
  • 100 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 ou pentru uns chiflele Umplutura:
  • 5 mere mai mari
  • cateva linguri de zahar (cam 3-4 sau dupa gust)
  • 2 pumni de nuci maruntite

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar (100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Umplutura:

Curatam merele si le taiem cuburi mici, apoi le amestecam cu zaharul si cu nucile maruntite.

Rupem bucatele mici de aluat, formam bilute pe care le aplatizam, iar in centrul lor punem o lingurita de umplutura. Strangem marginile aluatului si formam o biluta.

Continuam asa pana cand terminam aluatul si umplutura.

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilutele formate.

Acoperim tava cu un prosopel si le lasam sa creasca, aprox. 20 de minute.

Ungem chiflele cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox. 15 minute, pana cand se rumenesc.

Din aceste cantitati mi-au iesit iesit peste 20 de bucati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere, pere si bezea

Chiar daca sunt in vacanta, vremea rea isi spune cuvantul si nu ma pot impotrivii ei...asa ca daca fructe sunt din abundenta...

Prajitura cu mere, pere si bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj