Risotto cu Carnat si Ardei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 6-7 pumni de orez
  • 200 g (2-3 buc) de carnat proaspat sau deja fript/prajit
  • un ardei gras (rosu sau galben)
  • 1 ceapa
  • supa de zarzavat sau carne
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel
  • sare
  • parmiggiano/grana(parmezan) ras

Mod de preparare

Tocati ceapa marunt si caliti-o putin, cat sa-si dezvolte aroma in doua linguri ulei. Adaugati carnatul scos din mat sau taiat bucatele daca este deja copt.

Eu am folosit carnat la gratar, ramas de la cina. Adaugati ardeiul taiat fasii, iar la urma adaugati si orezul. Caliti totul bine circa 1 minut, apoi adaugati supa. Coaceti la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Cum scade si orezul este prea uscat, adaugati putina supa. Cand este gata (nu trebuie sa fie prea uscat, nici prea zemos), adaugati patrunjel tocat marunt. Adaugati sare daca este nevoie.
Serviti daca doriti cu parmiggiano /grana ras deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.