Paste cu Dovleac si Linte

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr paste din gris de grau dur
  • 2 dovleci micuti patison
  • 2 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 500 gr linte verde
  • 200 ml bulion
  • 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
  • 100 ml ulei
  • o capatana usturoi (mai micuta)
  • condiment pentru carne tocata (dupa gust)
  • o lingurita oregano
  • piper, sare si vegeta dupa gust

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu putin ulei si vegeta, iar cand incepe sa dea in clocot se adauga pastele. Acestea se fierb pana se inmoaie si isi maresc usor volumul.

Lintea se pune si ea la fiert.

Prazul se taie rondele si se caleste in ulei, cand acesta a inceput sa se inmoaie se adauga morcovul ras.

Dovleacul se curata bine dupa care se taie cubulete micute si se adauga peste celelalte legume in tigaie. Se adauga si ardeiul taiat julien si 200 ml apa.

Toate legumele se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga oregano, lintea fiarta, usturoiul zdrobit, bulionul si pastele fierte.

Se mai lasa sa dea intr-un clocot dupa care se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare, condiment de carne tocata, vegeta si piper.
Se servesc calde.
Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.