Inganna Preti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru doua portii:
  • cca 100 gr faina alba
  • 1 ou mediu
  • 1 praf de sare
  • Pentru servire:
  • supa de carne strecurata
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pregatim un aluat ca cel de taitei (nu se pune apa sau ulei in acest aluat!). Incepeti cu 80 de grame de faina pentru 1 ou si mai adaugati pe urma, caci depinde mult de dimensiunea oului si de faina (cit este de umeda sau de uscata)

Punem faina pe planseta, facem gaura in mijloc si spargem oul, adaugam pe el sarea si il batem cu o furculita apoi incet incorporam faina de pe margini tot batind oul cu furculita

Framintati aluatul si faceti o bila din el pe care o lasati pe masa de lucru acoperita cu un castron pus cu gura in jos cel putin 30 min.

Luati aluatul si il intindeti cu grija intr-o foaie subtire (cit lama de cutit), sa se vada prin aluat adica. Lasati citeva minute sa se mai usuce foaia, dar nu se se usuce de tot ca pe urma se rupe. Se procedeaza exact ca la foaia de taitei.

Taiati cu rotita ondulata caci asa cere traditia, dar daca nu aveti taiati cu cutitul, in patrate de cca 3 cm*3 cm (eu am mai tras si linii strimbe de au iesit si dreptunghiuri printre ele).

Luati fiecare patrat si uniti doua colturi opuse apasind sa se lipeasca apoi colturile ramase libere le uniti si pe ele unul cu altul. (vezi foto)

Pasta se fierbe in supa strecurata, fara sa clocoteasca, doar pina cind se ridica la suprafata, apoi serviti supa cu aceste paste si adaugati daca vreti parmezan ras (nu apare in poze).
Se numesc Ingâna Prít (dialect) / Inganna Preti (italiana) adica in ro. inseala/pacaleste preotii acesti falsi cappelletti fara umplutura. In Romagna cappelletti sunt pasta cea mai traditionala, asa cum sunt tortellini la Bologna (in Emilia). Evident fiind o pasta umpluta este considerata o pasta pentru mesele festive, de sarbatoare, insa pentru cine era sarac si nu-si permitea sau pentru zilele de post (desi cappelletti se umplu cu brinza care este de post aici) se pregateau aceste paste simple, dar foarte frumoase.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.