Gefilte Fish

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 legaturi de spanac
  • 2 fire de marar
  • 350g de crap fara oase si piele
  • 1 ou mare
  • 2 matza inmuiate in apa
  • 1 morcov mediu
  • 1-2 cepe verzi
  • 60g de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru supa
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 /4 de telina medie
  • 2l de supa de pui
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • leustean

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele si pestele. Taiam morcovul si ceapa verde marunt.

Asezam pe foc o tigaie cu 30g de unt. Tragem in untul incins legumele tocate. Le scoatem intr-un vas si dam deoparte.

Incalzim restul de 30g de unt si tragem spanacul pana se inmoaie.

Stoarcem matza sa nu aibe prea multa apa.

Intr-un blender asezam pestele, spanacul, morcovul si ceapa, mararul si matza. Tocam totul omogen.

Adaugam oul si asezonam. Formam chiftelute rotunde.

Separat pregatim supa din legume si supa de pui.

La final cand legumele sunt fierte, adaugam chiftelele in supa fierbinte una cate una. Dupa 10 minute, varsam zeama de lamaie si adaugam leusteanul.

Servim doar chiftelutele impreuna cu un pic de hrean ras, sau de salata de hrean cu sfecla, ori impreuna cu putina supa.

Pofta buna!

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Briose cu branzeturi si seminte

Sa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.

Briose cu branzeturi si seminte
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura