Frigarui de Medalioane de Peste cu Sos de Mango

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ardei iute rosu taiat cubulete
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 50g ghimbir ras
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 lamaie verde-suc si coaja rasa
  • 12 medalioane de peste oceanic a 40 g bucata
  • sare
  • 6 frigarui
  • sos de peste
  • 2 linguri sirop de artar
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru sos:
  • 3 bucati mango bine copt
  • 2 ardei chili
  • 2 lamai verzi
  • 1 lingura curry
  • 2 linguri sirop de artar
  • sare
  • 3 fire de ceapa verde;

Mod de preparare

1. Se amesteca uleiul de susan cu cel de floarea soarelui, se adauga ardeiul rosu iute, ceapa, usturoiul si ghimbirul.

2. Pestele spalat si uscat se pune pe betele de frigare, cate 2 bucati de peste pe fiecare. Trecem fiecare frigaruie prin sosul marinat, in care se pune suc si coaja de lamaie rasa si se aseaza in frigider timp de 1 ora.

3. Se prepara sosul de mango: se curata mango de coaja, iar pulpa se taie bucati de pe sambure. Ardeii iute se spala si se taie rondele. Lamaile verzi se spala, apoi se rade coaja si se extrage sucul. 2/3 din cantitatea de mango se amesteca cu sucul de lamaie, cu praful de curry si cu siropul de artar si, cu blenderul, se face un piure.

4. Restul de mango se taie cubulete. Ceapa verde se spala si se taie rotocoale si, impreuna cu coaja de lamaie si cu ardeiul iute, se pune in sos.

5. Se scot frigaruile de peste din marinata, se condimenteaza cu sare si piper si le punem pe grill cate 6 minute pe fiecare parte. Se ung cu marinata, apoi cu sosul preparat se pun pe farfurii.
Preparatul se serveste cu orez basmati si un vin alb sec.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...