Se curata zarzavatul .Morcovii si ardeiul se taie fideluta .In apa care clocoteste se pun morcovii, ardeii si se lasa 3-5 minute.se scot si se clatesc cu apa rece si se pun pe un prosop de bucatarie sa se raceasca si sa se usuce.
Se ia pulpa de vitel si se fac 7-8 taieturi adanci in carne.Pulpa se sareaza si se pipereaza. In taieturile facute se pun usturoi tocat marunt si rozmarin.in fiecare taietura se pun zarzavaturile fierte si , folosind scobitori metalice speciale si ata , se coase pulpa de la un capat la celalalt.
Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si, cand s-a incins , se rumeneste carnea pe ambele parti, adaugand vinul, ceapa taiata bucati mai mari. Se lasa acoperita 50-60 minute la cuptor(180*C). Se scoate carnea si se pune pe o tava , se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa cca. 10 minute , sa se raceasca. Se scot scobitorile si ata si se taie felii nu prea subtiri.
Se serveste pulpa de vitel , taiata felii nu pre subtiri , cu cartofi natur, peste care se presara patrunjel verde tocat ; se orneaza cu foi de salata sau de spanac .
Servim un vin alb sec si rece.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.