Mancare Greceasca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftea:
  • -250 g carne de miel (eu am folosit de vita)
  • -250 g carne de porc
  • -100 ml lapte
  • -2 oua
  • -1 ceapa rosie, tocata marunt
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -sare
  • -piper
  • -boia de ardei
  • Altele:
  • -100 g orez cu bobul rotund (eu am folosit Arborio)
  • -200 ml apa
  • -sare
  • Pentru umplutura:
  • -150 g feta
  • -20 g unt la temperatura camerei
  • -2 catei de usturoi mai mari, zdrobiti
  • -2 linguri patrunjel verde, tocat marunt
  • Altele:
  • -unt pentru tava si impanat
  • -cartofi, la apreciere
  • -marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Puneti orezul spalat si scurs in apa fierbinte cu sare, amestecati pana da in clocot, apoi lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 12 min.
Luati de pe foc si lasati sa stea, inca 12 min, in vasul acoperit cu capac.

Orezul obtinut trebuie sa fie semifiert spre fiert, cu mijlocul tare si dupa cele 12 min de asteptare sa nu mai aiba apa de loc. (Daca folositi orez cu bob lung, este suficient 100 ml apa). Afanati orezul cu o furculita si lasati in vasul acoperit, la racit.

Separat, amestecati carnea tocata (trecuta de 2- 3 ori prin masina de tocat), ouale, laptele, ceapa, orezul racit, condimentele.

Pregatiti umplutura sfaramand fete si omogenizand-o bine cu untul frecat spuma, usturoiul zdrobit si patrunjelul, pana obtineti o compozitie ca o pasta. Impartiti amestecul de carne in 3 parti egale si pe cel de branza in 2. Ungeti cu unt o tava mai mare pentru cuptor in care asezati pe mijlocul ei un strat de amestec cu carne, dandu-i o forma dreptungiulara.

Puneti deasupra, in strat uniform, o parte din branza, continuati cu strat de carne, branza si terminati cu carne. Presarati deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. De jur imprejurul formei de carne, puneti cartofi curatati, feliati, condimentati si presarati cu marar.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 200 grade.

Scoateti tava, intoarceti cartofii si dati din nou la cuptor pentru inca 30 min, timp in care lichidul ce s-a format in tava se va evapora si cartofii se vor rumeni frumos. Serviti cat este calda - langa cartofii rumeniti, 1-2 bucati din carnea feliata.

Se potriveste de minune o salata de castraveti - tzatziki.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Am pornit cu dorinta de a face un tort pe placul sotului meu. Nu a fost usor...deloc, intrucat are tot ce detest eu in...

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.