Coronita Mexicana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -360 g faina
  • -50 g malai
  • -200-250 lapte caldut
  • - sare
  • -25 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -60 ml ulei
  • -1 ou
  • -putin oregano uscat
  • -putin praf de usturoi
  • Drojdia se pune la crescut in putin lapte+faina+zahar
  • dupa care se amesteca cu faina si restul ingredientelor Se framanta putin si se lasa aluatul o ora la crescut
  • Umplutura:
  • -250 carne tocata (eu am pus de pui, dar se poate pune de orice fel)
  • -jumate de ardei gras
  • -50 g cascaval ras
  • -boabe de porumb (din alea din conserva)
  • -sare
  • piper
  • -1/2 conserva de rosii
  • -ardei iute

Mod de preparare

Carnea se pun pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiate cubulete si se calesc impreuna. Apoi sosul de rosii si porumbul. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Se intinde aluatul (cu mana) circular si e pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cu cutitul se fac in mijloc 8 taieturi, se aseaza umplutura pe margine apoi se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura si varfurile se baga sub aluat cu grija ca sa nu se dezlipeasca

Se pune in cuptorul preincalzit si se lasa 15-20 minl 180 grade
Se poate fae cu ce umplutura vreti

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura