Coronita Mexicana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -360 g faina
  • -50 g malai
  • -200-250 lapte caldut
  • - sare
  • -25 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -60 ml ulei
  • -1 ou
  • -putin oregano uscat
  • -putin praf de usturoi
  • Drojdia se pune la crescut in putin lapte+faina+zahar
  • dupa care se amesteca cu faina si restul ingredientelor Se framanta putin si se lasa aluatul o ora la crescut
  • Umplutura:
  • -250 carne tocata (eu am pus de pui, dar se poate pune de orice fel)
  • -jumate de ardei gras
  • -50 g cascaval ras
  • -boabe de porumb (din alea din conserva)
  • -sare
  • piper
  • -1/2 conserva de rosii
  • -ardei iute

Mod de preparare

Carnea se pun pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiate cubulete si se calesc impreuna. Apoi sosul de rosii si porumbul. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras. Se amesteca bine si se lasa la racit.

Se intinde aluatul (cu mana) circular si e pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cu cutitul se fac in mijloc 8 taieturi, se aseaza umplutura pe margine apoi se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura si varfurile se baga sub aluat cu grija ca sa nu se dezlipeasca

Se pune in cuptorul preincalzit si se lasa 15-20 minl 180 grade
Se poate fae cu ce umplutura vreti

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.