Chiftelute de `Criza`

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g carne tocata de vita (sau pui) 200 g carne tocata grasa de porc
  • 8 cartofi medii
  • 2 linguri faina de grau
  • 4 linguri pesmet
  • secretul gustului de legume
  • piper
  • boia ardei iute si dulce
  • o lingurita cimbru
  • 2 oua pt compozitie si 1 ou pt chiftele
  • o legatura patrunjel si o legatura marar
  • 200 ml ulei
  • 5 catei usturoi

Mod de preparare

Cartofii (in coaja) se pun la fiert cu putina sare. Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, cu 2 oua, cu faina, mararul, patrunjelul, secretul gustului, piperul, usturoiul tocat si frecat cu putina sare si ulei, cimbru si cu cartofii fierti, curatati si tocati.

Din compozitie se formeaza chiftelute mici si rotunde, se trec prin oul batut bine cu putina sare, iar apoi prin pesmet si se pune la prajit (in momentul in care se pun chiftelutele in tigaie, uleiul trebuie sa fie incins).

Pofta buna!
. . se pot servi cu salata de varza acrita cu zeama de la o lamaie. .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati de casa

Carnatii de casa sunt nelipsititi de pe masa oricarui roman, si daca te respecti trebuie sa faci unii extrem de gustosi....

Carnati de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj