Chiftelute de `Criza`

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g carne tocata de vita (sau pui) 200 g carne tocata grasa de porc
  • 8 cartofi medii
  • 2 linguri faina de grau
  • 4 linguri pesmet
  • secretul gustului de legume
  • piper
  • boia ardei iute si dulce
  • o lingurita cimbru
  • 2 oua pt compozitie si 1 ou pt chiftele
  • o legatura patrunjel si o legatura marar
  • 200 ml ulei
  • 5 catei usturoi

Mod de preparare

Cartofii (in coaja) se pun la fiert cu putina sare. Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, cu 2 oua, cu faina, mararul, patrunjelul, secretul gustului, piperul, usturoiul tocat si frecat cu putina sare si ulei, cimbru si cu cartofii fierti, curatati si tocati.

Din compozitie se formeaza chiftelute mici si rotunde, se trec prin oul batut bine cu putina sare, iar apoi prin pesmet si se pune la prajit (in momentul in care se pun chiftelutele in tigaie, uleiul trebuie sa fie incins).

Pofta buna!
. . se pot servi cu salata de varza acrita cu zeama de la o lamaie. .

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.