Bulgari De Cartofi Surpriza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 1 ou
  • Pt panirat:
  • faina
  • pesmet
  • Pt umplutura:
  • 100 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu)
  • un praf chimen macinat
  • un praf oregano
  • 1 lingurita mica boia dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc, se adauga la ei 1 ou crud, sare, piper dupa gust si se amesteca.

Umplutura pentru cartofi o facem in felul urmator. Punem la incins 50 ml ulei si calim in el ceapa si catelul de usturoi taiat marunt. Adaugam apoi carnea macinata, praful de chimen, oregano, boia, 2 linguri de pasta de ardei (sau ardei gras taiat cuburi), sare si piper dupa gust. Se pune apa apoi cat sa fie bine acoperit si lasam sa fiarba pana scade zeama si ramane grosul de la sos.

Cum realizam bulgarii de cartofi :

Ungem mana cu un pic de ulei, luam din cartofii zdrobiti cu o lingura, asezam in palma, il aplatizam, peste punem 1 lingura din compozitia de carne si deasupra asezam iar un strat de cartofi zdrobiti si modelam in bulgaras.

Bulgarasii astfel obtinuti se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins.

Se pot servi ca atare in acest fel cu ketchup, sau cu diferite mancaruri cu sos ca si garnitura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...