Ardeii Mei Umpluti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g carne de porc tocata
  • 6-7 linguri de orez
  • 2 cepe mai mari
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 ou
  • 10 ardei grasi (mijlocii)
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte (optional)
  • 3-4 linguri de ulei (untura)
  • cimbru
  • rozmarin (optional)
  • bulion de rosii
  • zahar (optional)

Mod de preparare

Se ia ceapa, se spala, se toaca. Se ia o cratita in care se pune uleiul, se pune pe aragaz, se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se caleste putin, se adauga orezul ales si spalat. Se amesteca de cateva ori, apoi se adauga putina apa si se mai caleste 3-4 minute, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se adauga mararul tocat, cimbru si rozmarin (optional). Se ia de pe foc.

Intr-un castron se pune carnea de porc macinata, se pune sare, piper, boia, cine doreste poate pune putin usturoi (eu nu am pus), oul si painea inmuiata in lapte (se stoarce inainte de a o pune peste carne).

Se lasa deoparte, apoi se iau ardeii se taie in doua jumatati egale, se scoate cotorul cu seminte, se spala. Se aseaza pe un prosopel de bucatarie sa se scurga de apa. Se adauga acuma orezul racorit peste amestecul de carne si se amesteca bine. Se iau jumatatile de ardei, se umple fiecare si se aseaza unul langa altul intr-o tava rezistenta la cuptor. .

In tava, inainte de a se aseza ardeii, se pune putina untura sau ulei. Dupa ce ardeii s-au asezat in tava, se ia bulionul de rosii, se dilueaza cu apa, se amesteca cu putin zahar (optional). Sucul de rosii obtinut se pune peste ardei sa ii acopere bine, se pune o folie de aluminiu deasupra si se pune la cuptor la foc mai mare. Se fierb asa cam o ora, poate ceva mai mult.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj