Ardei umpluti

Portii
5
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg carne de miel (oaie)
  • -500 gr ceapa
  • -ardei, in cazul nostru, gogosari verzi din gradina mea
  • - 2 rosii
  • -200 gr bulion
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita piper macinat
  • -1 legatura de patrunjel
  • -1 lingurita ierburi aromate
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 lingurita turmeric
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa ajunga translucida, altfel ceapa va ramane cruda si nu va avea gustul scontat in preparat. Se adauga carnea tocata, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, o lingurita de turmeric si se prajeste carnea pana cand incepe sa se separe uleiul de carne, apoi se opreste focul. Se adauga peste carne usturoi pisat, o legatura de patrunjel tocat, se mai potriveste de sare si se omogenizeaza compozitia.
Se curata ardeii de cotoare si seminte, in cazul nostru gogosarii, am folosit gogosari din gradina mea, deoarece sunt mult mai dulci si mai carnosi si se umplu cu compozitie, se pun capacele din bucati de rosii si fiindca ardeii erau prea mari si nu imi intrau in tava, am inlocuit un gogosar cu o rosie mare si frumoasa, asta dupa ce am scos miezul din ea.
Se pun intr-un vas bulionul, 200 ml apa si miezul de la rosie, putina sare, foi de dafin, se omogenizeaza, se toarna in tava in care s-au pus gogosarii si se da tava la cuptor la foc potrivit pana cand vedem ca gogosarii sau rumenit usor, se incearca cu o scobitoare si, daca scobitoarea intra usor, este semn ca ardeii sunt gata.

Sa aveti pofta, dragilor la o reteta reintrepretata dupa zona si dupa plac!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj