Ardei umplut cu carne de porc si morcov

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 11 buc ardei gras
  • - carne tocata
  • - orez
  • - 1 morcov
  • - 2 oua
  • - patrunjel si marar
  • - sare si piper
  • - pasta de rosii
  • - 1 lingurita faina
  • - 1 lingurita zahar
  • -3 sau 4 linguri de ulei
  • - 2 rosii pentru capacele ardeilor

Mod de preparare

Am spalat si curatat de seminte ardeii.
Am calit in putin ulei si apa - ceapa si morcovul.
Am luat cratita de pe foc si am adaugat orezul spalat, carnea, verdeata tocata, cele doua oua, sare si piper.
Am amestecat bine totul.
Am umplut ardeii.
Desi nu era cazul, am pus capacele din rosii :)
Am turnat apa fierbinte si i-am pus la fiert. Intre timp m-am ocupat de sosul format din pasta de rosii, faina, apa si zahar. Cand ardeii au fost aproape fierti, am adaugat sosul in oala si am mai lasat sa fiarba aproximativ 10 minute la foc foarte mic.

Cu smantana sau nu, cu ardei iute sau nu - sunt foarte gustosi.
Eu ii prefer cu ardei iute :)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...