Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Complexitate
medie

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg piept de curcan
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 340 gr boabe de porumb (o conserva mica)
  • 1 ou
  • 2 capatani usturoi potrivite
  • un plic de condimente pentru carnea de porc (aproximativ 15 gr)
  • piper macinat, vegeta si sare dupa gust
  • 2 linguri piper boabe
  • o jumate de ligurita chili
  • o lingurita busuioc macinat
  • o lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 6 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri sos de soia
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apa
  • folie de aluminiu
  • ata pentru fixarea ruladelor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se imparte in doua bucati. Bucatiile nu trebuie neaparat sa fie egale. Se transeaza fiecare bucata, pornind din exterior mergand usor spre interior precum la o spirala. Grosimea bucatii de carne trebuie sa fie de aproximativ 1 cm.

Dupa ce s-a format o felie mare de carne precum un snitel, aceasta se bate cu ciocanul de snitel pentru a se intinde bine. Carnea se unge in interior cu ulei, urmand sa fie umpluta.

Separat se amesteca carnea tocata, cu oul si cu o jumatate de capatana de usturoi zdrobita. Sarea, vegeta si piperul macinat se adauga dupa gust. Se imparte compozitia in doua in functie de marimea bucatiilor de carne.

Compozitia se aseaza peste bucatiile de carne unse cu ulei. Se formeaza astfel rulada care se fixeaza bine cu ata. Separat se formeaza un bait pentru carne. Usturoiul ramas se zdobeste si se amesteca cu uleiul, cu condimentul pentru carnea de porc, chili, cimbru si busuiocul.

Se adauga si sare dupa gust. Pe o folie de aluminiu se pun boabele de piper, foile de dafin si chimenul. Chimenul, foile de dafin si boabele de piper se impart in mod egal pentru ambele rulade.

Ruladele se trec prin baitul obtinut, dupa care se pun pe foile de aluminiu, iar deasupra acestea se presara cu boabe de piper si chimen. Se invelesc bine in foile de aluminiu si se pun in frigider pentru aproximativ o ora si jumatate.

Dupa ce au stat in frigider ruladele se pun intr-o tigaie mai mare impreuna cu 200 ml apa si se pun pe foc. Se lasa pe foc aproximativ 30 minute, 15 minute pe o parte si 15 pe o parte. Ruladele se scot din folia de aluminiu si se aseaza intr-o tava de yena, impreuna cu sucul obtinut in folia de aluminiu. Se adauga doua linguri de sos de soia pe rulade, 200 ml apa si vinul.

Se pun la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc usor, dupa care se intorc si se desfac usor atele. Spre final se adauga restul de sos de soia si lasa pana ce se rumenesc.
Cand ruladele s-au rumenit se scot din tava si se taie felii subtiri. Rulada se serveste calda cu garnitura dorita, eu am servit cu spanac.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

slow cooker Crock-Pot 4,7 L ofera avantajul maxim ca poate gati la temperatura scazuta, dar dincolo de acest lucru, gateste...

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj