Perlute de Carne

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -225 g carne de porc tocata
  • -225 g orez Arborio
  • -1 lingura faina dizolvata in 2 linguri apa
  • -1 ou
  • -1 1/2 lingura sos de soia
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1 lingura vin
  • -1 lingura radacina tocata de ghimbir sau 1/2 lingurita ghimbir pudra
  • -1 lingura ulei de susan sau de masline
  • -piper

Mod de preparare

Spalati bine orezul si lasati-l in apa calda, intr-un vas acoperit, 3 ore, schimband de cateva ori apa cand aceasta se raceste, apoi, scurgeti si intindeti pe o farfurie.

Framantati foarte bine carnea tocata, faina dizolvata in apa, oul, sosul de soia, bicarbonatul, vinul, ghimbirul, uleiul si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Formati mici chiftelute rotunde si treceti-le prin orezul din farfurie pana sunt complet acoperite cu acesta. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor, asezand tava deasupra unui vas cu apa, la foc mediu, pentru aproximativ 30 min sau pana cand sunt facute si frumos rumenite.

Serviti-le cat sunt fierbinti, simple sau cu garnitura preferata, ori langa o salata de cruditati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Nuci umplute

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta...

Nuci umplute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj