Frigarui din piept de pui si ceafa de porc cu orez chinezesc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pt 6 persoane)
  • Ingredientele necesare pt orez:
  • 3 cupe de orez spalat in mai multe ape
  • 4linguri de ulei
  • o lingurita de sare
  • 2 sau 3 linguri de sos soia( soy sauce se gaseste la Metro)
  • un borcan mic de mazare boabe care strecurata de apa
  • 200 gr de kaize taiat marunt
  • 3 cepe verzi taiate marunt
  • 2 oua batute spuma
  • piper
  • Pt frigarui:
  • 2 gogosari rosii sau verzi taiati cubulete
  • jumatate de kg de piept de pui taiat cubulete
  • jumatate kg de ceafa de porc taiata cubulete
  • o ceapa taiata in 4 si desprinsa in foite
  • 2 boabe de usturoi taiat felii subtiri pe lungime
  • 200 gr de ciuperci taiate felii mai grose
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • si bete de lemn pt frigarui (tot de la Metro am cumparat si betele)

Mod de preparare

Preparare orez:
Se pune intr-o cratita mare 4 cupe mari de apa , o lingura de ulei si o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa de tot de pe el. Se pune la racit iar cand este racit de tot cu mainle umezite in apa se desprind boabele de orez ca sa nu mai fie lipite deolalta. Intr-o tigaie mare se pune 3 linguri de ulei la incins, se adauga pe rand ceapa, kaizerul si orezul ,se amesteca in continu cu o lingura de lemn ca sa se prajeasca bine de tot orezul si restul .Cand este prajit, se adauga mazarea si se amesteca cu orezul. Pe urma se face o gaura in mijloc si se pun ouale batute si se amesteca cu orezul pana sant prajite si ele. cand este gata tot se adauga sosul soia si piper dupa gust. se ia de pe foc si gata.

Preparare frigarui:
Dupa ce am taiat totul in cubulete le-am amestecat intr-un vas de plastic pe toate cu uleiul sarea si piperul si pe urma le-am pus pe bete in felul acesta:
o bucata gogosar
o bucata ciuperca
o buc. pui
o buc. ceapa
o buc. usturoi
o buc kaizer
o buc. ciuperca
o buc. ceapa
o buc. ceafa de porc
o buc. usturoi
o buc. pui
o buc. gogosar.

Acuma voi puteti sa le puneti in ce ordine vreti.
Am infierbantat cuptorul si le-am pus intr-o tava iar pe urma le-am bagat in cuptor si le-am lasat la foc mediu cam vreo 25 de minute pana am vazut ca sant coapte toate.
Sper sa va placa pt. ca mie mi-a placut

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chifle pufoase

Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.

Chifle pufoase
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj