Cotlete Invelite

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3-4 cartofi
  • -200 g branza de vaci grasa sau perle de branza cu smantana
  • -2 oua
  • -3- 4 catei de usturoi, tocati marunt sau trecuti prin presa
  • -100 g + 100 g cascaval ras
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -nucsoara, dupa gust
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -8 felii cotlet de porc fara os / alta carne slaba
  • -unt
  • -2-3 linguri parmezan ras fin
  • -seminte de chimen sau boia dulce / iute, dupa preferinta
  • Pentru servit:
  • -cascaval ras
  • -250 ml smantana rece

Mod de preparare

Puneti cartofii in coaja, la fiert in apa sarata.

Scurgeti, curatati de coaja si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugati branza de vaci, ouale, usturoiul, 100 g cascaval ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara si patrunjel verde, dupa gust.

Omogenizati bine si lasati in asteptare.

Separat, bateti carnea cu ciocanul de snitele.

Sarati si piperati, dupa gust.

Asezati bucatile de carne condimentate, unele langa altele, astfel incat feliile sa nu se suprapuna prea mult, intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.

Puneti pe fiecare bucata de carne cate 1-2 linguri din amestecul cu cartofi rasi si presarati cu parmezan, apoi cu seminte de chimen / boia.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25- 30 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta si cartofii incep sa prinda deasupra o crusta.

* Atentie. Feliile de cotlet se gatesc repede. Urmariti indeaproape culoarea crustei de cartofi si branza; cand aceasta se rumeneste usor la margini inseamna ca este gata.

Cu 10 min inainte de a fi gata, presarati cu restul de cascaval ras (100 g) si dati din nou la cuptor pana ce acesta se topeste si se aureste frumos.

Serviti cotletele cat sunt calde, punand deasupra fiecarei felii de carne putin cascaval ras si cate 1 lingura de smantana.
Langa ele merg bine muraturile sau salatele asortate de sezon.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei

Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?

Supa de pui cu taitei
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.