Chiftelute Din Carne Tocata in Foi de Napolitane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -400-600 g carne tocata
  • -2 oua
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1-2 cartofi dati pe razatoare
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • In plus:
  • -100-200 g cascaval ras
  • -2 foi de napolitane
  • -2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare
  • Pentru crusta:
  • -2-4 oua, usor batute
  • -pesmet
  • -faina
  • -cascaval ras, optional
  • -ulei pentru prajit
  • -smantana groasa, rece, pentru servit - optional

Mod de preparare

Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof, patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.

Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici. Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati. Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.

Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.

Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras). Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.

Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie. Scoateti-le pe servetele absorbante.

Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.

Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...