Chiftelute Din Carne Tocata in Foi de Napolitane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • -400-600 g carne tocata
  • -2 oua
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -1-2 cartofi dati pe razatoare
  • -usturoi zdrobit, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • In plus:
  • -100-200 g cascaval ras
  • -2 foi de napolitane
  • -2 tuburi de branza topita, a 125 g fiecare
  • Pentru crusta:
  • -2-4 oua, usor batute
  • -pesmet
  • -faina
  • -cascaval ras, optional
  • -ulei pentru prajit
  • -smantana groasa, rece, pentru servit - optional

Mod de preparare

Pregatiti carnea tocata ca pentru chiftele amestecand-o cu oua, cartof, patrunjel, usturoi, sare, piper si omogenizati. Bateti bine cu o lingura de lemn pentru a ingloba cat mai mult aer, astfel compozitia va deveni pufoasa.

Ungeti uniform ambele foi de napolitane cu branza topita, pe partea cu patratelele mici. Puneti amestecul cu carne peste o foaie de napolitana unsa cu branza topita si nivelati. Presarati cascavalul ras si acoperiti cu cealalta foaie de napolitana, asezand-o cu partea unsa peste cascaval.

Presati putin, apoi taiati sub forma de patratele sau dreptunghiuri potrivite, operatie pe care trebuie sa o faceti cat mai repede, altfel napolitana tinde sa se inmoaie si se va taia mai greu.

Treceti-le prin ou, faina, ou, pesmet (optional pesmetul se poate amesteca cu cascaval ras). Pentru o crusta mai consistenta, repetati operatia.

Prajiti-le in ulei incins, pe ambele fete, la foc potrivit pana cand prind o culoare frumoasa, aurie. Scoateti-le pe servetele absorbante.

Serviti-le calde cu/ fara smantana groasa, rece si garnitura dorita.

Sunt la fel de bune si reci sau pot constitui pachelelul de la serviciu sau scoala.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj