Visine aromate pentru prajituri

Portii
5
Timp pregatire
1470 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de vișine
  • 200 de grame zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță acid salicilic
  • 1 baton de scorțișoară
  • 5 borcane de câte 400 de ml

Mod de preparare

Visinele se spală, se curăță de samburi cu un dispozitiv special, se așază în straturi cu câte puțin zahăr într-un recipient potrivit, se lasă peste noapte la rece.
A doua zi, se completează cu un baton de scorțișoară și zeamă de la o jumătate de lămâie.
Se fierb 5 minute, se adaugă 1/2 linguriță de acid salicilic și se pun în borcane sterilizate.
Borcanele se capseaza, se mai pun la fiert încă 15 minute, într-o oală mai mare cu apă. Se lasă la răcit și apoi se depozitează în cămară.
E o rețetă proprie, pe care am pregatit-o prima data.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort amandina

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva...

Tort amandina
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj