Semipreparate de Tip `Gospodina`- Fasole Galbena Untoasa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg de fasole galbena untoasa
  • 8 cepe mari
  • 5-6 ardei grasi
  • 3 rosii /portie
  • patrunjel frunza (dupa preferinte)
  • marar
  • morcovi
  • patrunjel radacina sau pastarnac

Mod de preparare

Fasolea se spala, se taie capetele, se taie apoi in bucatele mai mici. Se pune la fiert in apa rece. Se fierbe doar pe 3/4. Se scoate apoi din apa, se scurge si se lasa la racit.

In timp ce fasolea fierbe, noi spalam si curatam si tocam restul componentelor. Le punem separat in vase dupa care luam pungi de plastic. Impartim fasolea in cate portii vrem, si portionam si restul de zarzavaturi.

Le punem in pungi de plastic in felul urmator: fasolea in punga direct, ceapa, rosile, ardeiul, patrunjelul frunze, radacina alba si morcovii le punem separat in pungute mai mici si apoi le punem si pe ele in punga mare, peste fasole. SE eticheteaza, se pune data pe punga si la congelator. Iarna se scoate si se face fasolea la fel ca si cea proaspata. Se pastreaza bina pana la 6 luni, chiar 7 luni.

Nu se decongeleaza inainte. Se pune la fiert asa congelata cum este.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rata pe varza dulce

Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.

Rata pe varza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj