Briose Aperitiv

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 220 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 115 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 15 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 2 oua
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 5 - 7 linguri cu iaurt (in functie de consistenta aluatului)
  • - 50 g cascaval
  • - 50 g branza telemea de oaie
  • - 100 g sunca de curcan / sunca de pui
  • - 1 ardei capia mare
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Se aseaza hartiutele pentru briose in tava speciala.
- Branza telemea, cascavalul, sunca si ardeiul capia se taie cubulete. Aceste ingrediente se amesteca intr-un bol.

- Intr-un bol cu diametru mare mare se amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt.
- Se adauga untul, ouale, sarea si iaurtul amestecand pana se formeaza un aluat omogen (se poate folosi mixerul - paletele spiralate).

- Se adauga in compozitie branza, cascavalul, sunca si ardeiul taiate anterior.
- Amestecul pregatit se pune in tava (astfel incat sa nu depaseasta 3/4 din inaltimea hartiutelor pentru briose).

- Briosele se coc timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi dulci cu unt

Covrigi dulci cu unt
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj