Briose Aperitiv

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 220 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 115 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 15 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 2 oua
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 5 - 7 linguri cu iaurt (in functie de consistenta aluatului)
  • - 50 g cascaval
  • - 50 g branza telemea de oaie
  • - 100 g sunca de curcan / sunca de pui
  • - 1 ardei capia mare
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Se aseaza hartiutele pentru briose in tava speciala.
- Branza telemea, cascavalul, sunca si ardeiul capia se taie cubulete. Aceste ingrediente se amesteca intr-un bol.

- Intr-un bol cu diametru mare mare se amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt.
- Se adauga untul, ouale, sarea si iaurtul amestecand pana se formeaza un aluat omogen (se poate folosi mixerul - paletele spiralate).

- Se adauga in compozitie branza, cascavalul, sunca si ardeiul taiate anterior.
- Amestecul pregatit se pune in tava (astfel incat sa nu depaseasta 3/4 din inaltimea hartiutelor pentru briose).

- Briosele se coc timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.