Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă

Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă este un deliciu fin și cremos, plin de savoare.

Ingrediente

  • Ingrediente Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă:
  • 120 g brânză gorgonzola picantă
  • 3 felii de pâine
  • 500 gr morcovi (2 buc. potrivite ca marime)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 500 gr cartofi (3 bu. potrivite ca marime)
  • Ulei de măsline
  • Oregano uscat
  • Praf de usturoi

Mod de preparare

Cum se prepara Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă:

Morcovii, ceapa și cartofii se taie cuburi.

Într-o cratiță încăpătoare, se pun câteva linguri de ulei de măsline și se călesc toate legumele pentru un plus de savoare. Se condimentează cu sare și piper si se călesc foarte puțin, cca 2 minute, după care se adaugă apă, până la aproximativ ¾ din înălțimea oalei.

Cât timp legumele fierb, se prepară crutoanele aromatizate. Pâinea se taie cubulețe mici și se pune într-o tigaie în care s-au încins în prealabil câteva linguri de ulei de măsline. Se condimentează după gust cu sare, piper, praf de usturoi și oregano.

Legumele fierte se pasează cu blenderul vertical, după care se potrivește gustul de sare.

Supa se pune în boluri, se adaugă crutoane aromatizate și cubulețe de brânză gorgonzola deasupra. Se servește caldă.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia