Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce, legume proaspete si smantana, transformata intr-o textura catifelata, ofera o masa sanatoasa si reconfortanta. Servita cu crutoane sau seminte crocante, aceasta supa aduce gustul toamnei in farfurie.

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Un praf de nucsoara (optional)
  • Crutoane sau seminte de dovleac pentru servit

Mod de preparare

Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cuburi. Taie ceapa, cartofii si morcovul in bucati mari. Incinge uleiul de masline intr-o oala mare. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le pana devin translucide, apoi adauga morcovul si cartofii. Pune cuburile de dovleac in oala, amesteca si lasa-le sa se caleasca 2-3 minute. Toarna supa de legume sau apa peste legume, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand legumele sunt bine fierte. Foloseste un blender vertical pentru a pasa legumele pana obtii o supa fina si cremoasa. Adauga smantana pentru gatit, nucsoara (daca doresti) si potriveste de sare si piper. Mai fierbe cateva minute. Serveste supa crema de dovleac cu crutoane crocante sau seminte de dovleac prajite.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.