Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce, legume proaspete si smantana, transformata intr-o textura catifelata, ofera o masa sanatoasa si reconfortanta. Servita cu crutoane sau seminte crocante, aceasta supa aduce gustul toamnei in farfurie.
Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cuburi. Taie ceapa, cartofii si morcovul in bucati mari. Incinge uleiul de masline intr-o oala mare. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le pana devin translucide, apoi adauga morcovul si cartofii. Pune cuburile de dovleac in oala, amesteca si lasa-le sa se caleasca 2-3 minute. Toarna supa de legume sau apa peste legume, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand legumele sunt bine fierte. Foloseste un blender vertical pentru a pasa legumele pana obtii o supa fina si cremoasa. Adauga smantana pentru gatit, nucsoara (daca doresti) si potriveste de sare si piper. Mai fierbe cateva minute. Serveste supa crema de dovleac cu crutoane crocante sau seminte de dovleac prajite.
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii