Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce, legume proaspete si smantana, transformata intr-o textura catifelata, ofera o masa sanatoasa si reconfortanta. Servita cu crutoane sau seminte crocante, aceasta supa aduce gustul toamnei in farfurie.

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Un praf de nucsoara (optional)
  • Crutoane sau seminte de dovleac pentru servit

Mod de preparare

Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cuburi. Taie ceapa, cartofii si morcovul in bucati mari. Incinge uleiul de masline intr-o oala mare. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le pana devin translucide, apoi adauga morcovul si cartofii. Pune cuburile de dovleac in oala, amesteca si lasa-le sa se caleasca 2-3 minute. Toarna supa de legume sau apa peste legume, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand legumele sunt bine fierte. Foloseste un blender vertical pentru a pasa legumele pana obtii o supa fina si cremoasa. Adauga smantana pentru gatit, nucsoara (daca doresti) si potriveste de sare si piper. Mai fierbe cateva minute. Serveste supa crema de dovleac cu crutoane crocante sau seminte de dovleac prajite.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare
4
Dulciuri

Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare

Prajitura Fanta este o delicioasa si colorata prajitura cu o textura aerata si un gust racoritor de portocale. Prajitura...

Prajitura Fanta - proaspata si racoritoare
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia