Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce, legume proaspete si smantana, transformata intr-o textura catifelata, ofera o masa sanatoasa si reconfortanta. Servita cu crutoane sau seminte crocante, aceasta supa aduce gustul toamnei in farfurie.

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Un praf de nucsoara (optional)
  • Crutoane sau seminte de dovleac pentru servit

Mod de preparare

Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cuburi. Taie ceapa, cartofii si morcovul in bucati mari. Incinge uleiul de masline intr-o oala mare. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le pana devin translucide, apoi adauga morcovul si cartofii. Pune cuburile de dovleac in oala, amesteca si lasa-le sa se caleasca 2-3 minute. Toarna supa de legume sau apa peste legume, acopera oala si lasa sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, pana cand legumele sunt bine fierte. Foloseste un blender vertical pentru a pasa legumele pana obtii o supa fina si cremoasa. Adauga smantana pentru gatit, nucsoara (daca doresti) si potriveste de sare si piper. Mai fierbe cateva minute. Serveste supa crema de dovleac cu crutoane crocante sau seminte de dovleac prajite.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos