Souvlaki - reteta de baza

Souvlaki, un delicios preparat grecesc din carne marinata de miel sau de pui, gatita pe vergea metalica sau de lemn. Este un fel de mancare popular si gustos, perfect pentru a fi servit cu paine pita, salata si sos tzatziki.

Souvlaki - reteta de baza

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • • 500g de carne de miel sau de pui, taiata in cuburi
  • • 4 caței de usturoi, maruntiti
  • • 1/4 ceasca de ulei de masline extra virgin
  • • Sucul de la 1-2 lamai
  • • 1 lingurita de oregano uscat
  • • 1 lingurita de cimbru uscat
  • • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • Pentru asamblare:
  • • Frigarui de bambus sau metalice
  • • Paine pita
  • • Salata (de exemplu, salata iceberg, rosii, ceapa rosie)
  • • Sos tzatziki

Mod de preparare

Pregateste marinada: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, uleiul de masline, sucul de lamaie, oregano, cimbru, sare si piper. Adauga carnea taiata in cuburi si amesteca bine pentru a se asigura ca fiecare bucata este acoperita uniform în marinada. Lasa la frigider pentru cel putin 1 ora, dar ideal ar fi sa lasi carnea la marinat peste noapte pentru a absorbi aromele.

Asambleaza frigaruile: Dupa ce carnea s-a marinat, infige cuburile de carne pe frigarui. Poti alterna intre carne si bucati de ceapa sau ardei, daca doresti.

Gateste souvlaki: Poti gati souvlaki-ul pe gratarul incins, intr-o tigaie grill sau in cuptorul preincalzit. Gateste-le timp de aproximativ 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile pana cand carnea este frumos rumenita si gatita complet.

Serveste: Incalzeste painea pita si asambleaza souvlaki-ul in pita impreuna cu salata si sosul tzatziki. Poti sa adaugi si o felie de lamaie pentru a stropi peste souvlaki inainte de a servi.

Bucura-te de mancare: Savureaza souvlaki-ul cald, alaturi de garnituri si sosuri, intr-o ambianta greceasca autentica!

Aceasta este doar o reteta de baza, iar variantele sunt nelimitate in ceea ce priveste aromele si ingredientele pe care le poti adauga.
Daca tv-a placut reteta noastra de souvlaki, va invitam sa descoperiti si alte retete: pui in stil grecesc, mousse de mango cu iaurt grecesc sau pilaf grecesc cu creveti si ierburi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Cremes A la Cluj
2
Dulciuri

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Tarta frangipane cu pere
3
Dulciuri

Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
4
Aperitive

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciupercute si baby spanac
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
5
Salate

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Parteneri
Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai
Bucataras.RO

Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

Desi suntem in perioada postului Pastelui,unii dintre noi printre care ma numar si eu,nu reusim neaparat sa respectam acest...

Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri