Souvlaki - reteta de baza

Souvlaki, un delicios preparat grecesc din carne marinata de miel sau de pui, gatita pe vergea metalica sau de lemn. Este un fel de mancare popular si gustos, perfect pentru a fi servit cu paine pita, salata si sos tzatziki.

Souvlaki - reteta de baza

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • • 500g de carne de miel sau de pui, taiata in cuburi
  • • 4 caței de usturoi, maruntiti
  • • 1/4 ceasca de ulei de masline extra virgin
  • • Sucul de la 1-2 lamai
  • • 1 lingurita de oregano uscat
  • • 1 lingurita de cimbru uscat
  • • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • Pentru asamblare:
  • • Frigarui de bambus sau metalice
  • • Paine pita
  • • Salata (de exemplu, salata iceberg, rosii, ceapa rosie)
  • • Sos tzatziki

Mod de preparare

Pregateste marinada: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, uleiul de masline, sucul de lamaie, oregano, cimbru, sare si piper. Adauga carnea taiata in cuburi si amesteca bine pentru a se asigura ca fiecare bucata este acoperita uniform în marinada. Lasa la frigider pentru cel putin 1 ora, dar ideal ar fi sa lasi carnea la marinat peste noapte pentru a absorbi aromele.

Asambleaza frigaruile: Dupa ce carnea s-a marinat, infige cuburile de carne pe frigarui. Poti alterna intre carne si bucati de ceapa sau ardei, daca doresti.

Gateste souvlaki: Poti gati souvlaki-ul pe gratarul incins, intr-o tigaie grill sau in cuptorul preincalzit. Gateste-le timp de aproximativ 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile pana cand carnea este frumos rumenita si gatita complet.

Serveste: Incalzeste painea pita si asambleaza souvlaki-ul in pita impreuna cu salata si sosul tzatziki. Poti sa adaugi si o felie de lamaie pentru a stropi peste souvlaki inainte de a servi.

Bucura-te de mancare: Savureaza souvlaki-ul cald, alaturi de garnituri si sosuri, intr-o ambianta greceasca autentica!

Aceasta este doar o reteta de baza, iar variantele sunt nelimitate in ceea ce priveste aromele si ingredientele pe care le poti adauga.
Daca tv-a placut reteta noastra de souvlaki, va invitam sa descoperiti si alte retete: pui in stil grecesc, mousse de mango cu iaurt grecesc sau pilaf grecesc cu creveti si ierburi
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie