Souvlaki, un delicios preparat grecesc din carne marinata de miel sau de pui, gatita pe vergea metalica sau de lemn. Este un fel de mancare popular si gustos, perfect pentru a fi servit cu paine pita, salata si sos tzatziki.
Pregateste marinada: Intr-un bol mare, amesteca usturoiul maruntit, uleiul de masline, sucul de lamaie, oregano, cimbru, sare si piper. Adauga carnea taiata in cuburi si amesteca bine pentru a se asigura ca fiecare bucata este acoperita uniform în marinada. Lasa la frigider pentru cel putin 1 ora, dar ideal ar fi sa lasi carnea la marinat peste noapte pentru a absorbi aromele.
Asambleaza frigaruile: Dupa ce carnea s-a marinat, infige cuburile de carne pe frigarui. Poti alterna intre carne si bucati de ceapa sau ardei, daca doresti.
Gateste souvlaki: Poti gati souvlaki-ul pe gratarul incins, intr-o tigaie grill sau in cuptorul preincalzit. Gateste-le timp de aproximativ 10-15 minute, intorcandu-le pe toate partile pana cand carnea este frumos rumenita si gatita complet.
Serveste: Incalzeste painea pita si asambleaza souvlaki-ul in pita impreuna cu salata si sosul tzatziki. Poti sa adaugi si o felie de lamaie pentru a stropi peste souvlaki inainte de a servi.
Bucura-te de mancare: Savureaza souvlaki-ul cald, alaturi de garnituri si sosuri, intr-o ambianta greceasca autentica!
Aceasta este doar o reteta de baza, iar variantele sunt nelimitate in ceea ce priveste aromele si ingredientele pe care le poti adauga.
Daca tv-a placut reteta noastra de souvlaki, va invitam sa descoperiti si alte retete: pui in stil grecesc, mousse de mango cu iaurt grecesc sau pilaf grecesc cu creveti si ierburi
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii