Unt de Casa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Unt de Casa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert. Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca, am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga.

    Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca. Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama, dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa.

    De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml.

    Pastrez borcanelul la congelator. Am folosit un stick blender la care am atasat telul.

    Se pune intr-un recipient inalt, eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema, similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut ca ajunge, dar parca nu arata bine si vorba aia " bate untul pana iese apa".

    Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt. Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas, sa o faceti ca se acreste. a doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid.

    Incercati si nu o sa va para rau!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Inghetata cu Branza si Capsuni

    Inghetata cu Branza si Capsuni

    Inghetata cu Branza si Capsuni
    Tortilla cu bacon si oua de prepelita

    Tortilla cu bacon si oua de prepelita

    Tortilla cu bacon si oua de prepelita
    Dovlecei pane - un aperitiv delicios

    Dovlecei pane - un aperitiv delicios

    Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

    Dovlecei pane - un aperitiv delicios
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura pufoasa cu fructe
    1
    Dulciuri

    Prajitura pufoasa cu fructe

    Prajitura pufoasa cu fructe
    Chec de Ciocolata Crocant
    2
    Dulciuri

    Chec de Ciocolata Crocant

    Chec de Ciocolata Crocant
    Tort Tiramisu reţetă originală
    3
    Dulciuri

    Tort Tiramisu reţetă originală

    Tort Tiramisu reţetă originală
    Mancare cu marar si carne de porc
    4
    Mancaruri cu carne

    Mancare cu marar si carne de porc

    Mancare cu marar si carne de porc
    Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
    5
    Dulciuri

    Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

    O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

    Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
    Parteneri
    Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot
    Bucataras.RO

    Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot

    De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers? Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca...

    Tocana de legume cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot
    Inghetata frantuzeasca de vanilie
    Culinar.RO

    Inghetata frantuzeasca de vanilie

    O inghetata foarte buna!

    Inghetata frantuzeasca de vanilie
    Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
    Gustos.RO

    Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

    Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

    Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute