Morcovul si ceapa, taiate marunt, se rumenesc in 10 ml ulei incins, la foc mic, apoi se indeparteaza uleiul si se adauga otet (dupa gust)
Totul se pune la fiert impreuna cu frunza de dafin si cimbru. Se lasa pana scade la jumatate.
Separat, in alte 10 ml ulei se rumeneste faina, la foc potrivit si se stinge cu supa de carne (sau de zarzavat).
Se amesteca cu sosul facut inainte si se potriveste de sare.
Se lasa sa mai dea cateva clocote (spuma care se formeaza se indeparteaza).
Daca scade prea mult se mai adauga supa, astfel ca sosul sa fie de o consistenta potrivita.
Inainte de servire se trece sosul printr-o sita si se adauga vin alb (dupa preferinta si gust)
Sosul se poate servi la orice fel de preparat din vanat.
Cantitatile se vor inmulti cu numarul de persoane pentru care se prepara sosul, rotunjirile se vor face, de regula, in minus.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii