Morcovul si ceapa, taiate marunt, se rumenesc in 10 ml ulei incins, la foc mic, apoi se indeparteaza uleiul si se adauga otet (dupa gust)
Totul se pune la fiert impreuna cu frunza de dafin si cimbru. Se lasa pana scade la jumatate.
Separat, in alte 10 ml ulei se rumeneste faina, la foc potrivit si se stinge cu supa de carne (sau de zarzavat).
Se amesteca cu sosul facut inainte si se potriveste de sare.
Se lasa sa mai dea cateva clocote (spuma care se formeaza se indeparteaza).
Daca scade prea mult se mai adauga supa, astfel ca sosul sa fie de o consistenta potrivita.
Inainte de servire se trece sosul printr-o sita si se adauga vin alb (dupa preferinta si gust)
Sosul se poate servi la orice fel de preparat din vanat.
Cantitatile se vor inmulti cu numarul de persoane pentru care se prepara sosul, rotunjirile se vor face, de regula, in minus.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii