Morcovul si ceapa, taiate marunt, se rumenesc in 10 ml ulei incins, la foc mic, apoi se indeparteaza uleiul si se adauga otet (dupa gust)
Totul se pune la fiert impreuna cu frunza de dafin si cimbru. Se lasa pana scade la jumatate.
Separat, in alte 10 ml ulei se rumeneste faina, la foc potrivit si se stinge cu supa de carne (sau de zarzavat).
Se amesteca cu sosul facut inainte si se potriveste de sare.
Se lasa sa mai dea cateva clocote (spuma care se formeaza se indeparteaza).
Daca scade prea mult se mai adauga supa, astfel ca sosul sa fie de o consistenta potrivita.
Inainte de servire se trece sosul printr-o sita si se adauga vin alb (dupa preferinta si gust)
Sosul se poate servi la orice fel de preparat din vanat.
Cantitatile se vor inmulti cu numarul de persoane pentru care se prepara sosul, rotunjirile se vor face, de regula, in minus.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii