Sos de Tarhon

Postat pe: 29-10-2008
(2)

Ingrediente

3-4 fire de tarhon proaspat
1 lingurita zeama de lamaie
25 g unt
25 g faina
1/2 lingurita ceapa rosie, razuita
piper alb, sare
1 galbenus
4 linguri smantana groasa (consistenta)
350 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Tocam frunzele de tarhon si le punem la fiert 15 min. in apa cu zeama de lamaie.

In untul incins, calim faina, iar cand s-a rumenit putin, adaugam ceapa rosie, piperul si 300 ml din fiertura de tarhon, amestecand cu telul, pana se ingroasa, adaugam sare (daca este cazul), apoi luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se amesteca galbenusul cu smantana si turnam peste sosul de tarhon, omogenizand bine.
Se serveste langa preparate cu pui sau oua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos de Tarhon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  30.04.2009 17:11:16

Cu placere,Pupi !

pupi
•  30.04.2009 00:17:27

Ia uite ce am gasit eu aici. De mult cautam un sos de tarhon. Chiar azi ma uitam in gradina sa culeg niste tarhon pentru o mancarica de pui. Mersi si pupici

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos de Tarhon