Sos de Tarhon

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3-4 fire de tarhon proaspat
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -25 g unt
  • -25 g faina
  • -1/2 lingurita ceapa rosie, razuita
  • -piper alb, sare
  • -1 galbenus
  • -4 linguri smantana groasa (consistenta)
  • -350 ml apa

Mod de preparare

Tocam frunzele de tarhon si le punem la fiert 15 min. in apa cu zeama de lamaie.

In untul incins, calim faina, iar cand s-a rumenit putin, adaugam ceapa rosie, piperul si 300 ml din fiertura de tarhon, amestecand cu telul, pana se ingroasa, adaugam sare (daca este cazul), apoi luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se amesteca galbenusul cu smantana si turnam peste sosul de tarhon, omogenizand bine.
Se serveste langa preparate cu pui sau oua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate