Sos de Smantana si Marar

Complexitate
redusa
Sos de Smantana si Marar

Ingrediente

  • -1 lingurita cu varf de unt
  • -ulei
  • -1 lingura faina
  • -200 ml lapte
  • -3- 4 linguri smantana
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat
  • -1 legatura mare de marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

Puneti la incins untul cu cateva picaturi de ulei, pe baie de aburi.
Adaugati faina si omogenizati, iar dupa 1- 2 min stingeti cu lapte.
Folositi telul pentru a amesteca energic si a sparge eventualele cocoloase.
Lasati pe aburi pana ce sosul se ingroasa, amestecand mereu.
Puneti smantana, amestecati si mai lasati pe baie de aburi doar cat sa se incalzeasca ingredientele.
La sfarsit, condimentati cu sare si pier alb, dupa gust si aromati sosul cu marar verde, tocat marunt.
Dati deoparte.

Serviti sosul cald, alaturi de legume pregatite la grill, fierte pe aburi, coapte in cuptor ori alaturi de carne, etc.
Este la fel de bun si rece.
Este un sos fin, cremos si aromat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Piept de Curcan cu `farsa` (umplutura)
5
Fripturi

Piept de Curcan cu `farsa` (umplutura)

Piept de Curcan cu `farsa` (umplutura)
Parteneri
Cozonac floare, cu nuca si finetti
Bucataras.RO

Cozonac floare, cu nuca si finetti

Daca nu ma insel, Meryem Sunar a dat startul pe facebook la aceasta forma frumoasa si apetisanta de aluaturi si cum am vazut...

Cozonac floare, cu nuca si finetti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola