Sos de Merisoare (Cranberries Sauce)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos de Merisoare (Cranberries Sauce)

Ingrediente

  • 250 gr merisoare proaspete sau 150 gr uscate (visine)
  • zahar dupa gust
  • coaja de lamaie dupa gust
  • pere (optional)
  • 200 ml apa
  • vin (optional, doar daca se folosesc pere)

Mod de preparare

Se pune intr-un vas, apa si merisoarele, si se fierb la foc moale. Se adauga zaharul in momentul inceperii fierberii, apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Merisoarele, fiind fructe foarte acre (putin mai acre decat visinele), eu am pus circa 200 g zahar. Cine vrea sa pregateasca sosul din visine in loc de merisoare, procedeaza dupa cum ii dicteaza gustul.

Se fierbe pana sosul devine mai gros (se formeaza siropul ca la dulceata)... se ia de pe foc, se pune separat.

Se serveste langa friptura de pasare/curcan, porc ...

Eu, pentru a avea si un alt gust si aspect langa carne, am taiat pere in jumatate, le-am scobit dar am avut grija sa las ceva pulpa pe langa coaja, le-am fiert vreo 5 minute in apa cu zahar si am adaugat vin (alb de data asta) in cazul vinului alb, perele raman frumoase albe ... daca puneti vin rosu, ele se vor colora si veti avea perele bordo ... Varianta cu vinul rosu o folosesc doar cand umplu perele cu sosuri deschise la culoare (pentru contrast)

Se servesc si perele langa friptura de pasare sau porc ... au un gust delicios si sant de efect in farfurie.

Apa folosita la sosul asta trebuie sa fie in cantitate mica deoarece fructele in discutie, fierb foarte repede ... siropul (apa + zahar) da consistenta sosului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie