Sos de Lamaie

Complexitate
redusa
Sos de Lamaie

Ingrediente

  • -50 g unt
  • -1 lingura faina
  • -2 pahare cu supa de carne / legume (sau supa preparata dintr-un cub concentrat de supa)
  • -sucul de la ½ de lamaie sau dupa gust
  • -coaja de lamaie, rasa fin, dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

Topiti untul intr-o cratita, adaugati faina, omogenizati, iar dupa cateva minute stingeti cu supa. Frecati bine sa nu ramana cocoloase si fierbeti la fac mic, aproximativ 5 min, amestecand continuu sau pana ce sosul incepe sa se ingroase.

Dati deoparte si inglobati coaja, sucul de lamaie si potriviti gustul de sare.
Puneti intr-o sosiera si lasati la racit

Serviti sosul de lamaie langa peste, fructe de mare, diverse preparate la gratar, creier pane sau legume prajite / pregatite la gril, chiftelute / turtite din legume, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa