Sos de Hrean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sos de Hrean

Ingrediente

  • 2 linguri cu varf de unt
  • amidon alimentar (faina) cat cuprinde sa se formeze un sos ceva mai grosut
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • 2-3 linguri de hrean extra hot (cantitatea variaza dupa gustul fiecaruia)
  • sare
  • zahar (optional)
  • otet (optional)

Mod de preparare

Se pune la topit untul intr-o craticioara. Se adauga amidonul sau faina, se face un rantas. Se stinge cu smantana si cu putina apa. Se lasa la fiert pana se ingroase. Se adauga apoi hreanul si se drege de sare. Acuma cine doreste poate sa puna otet si sa dreaga si de zahar.

Eu nu am folosit nici una nici alta. Am mai lasat la fiert putin. Cand sosul a fost destul de gros am stins aragazul. L-am servit peste feliile de sunca coapta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)